top homepage

facebook linkedin twitter

    Kleuradvies Kleding en Presentatie

kolomlinks kleding-kleurstyliing contact contactpagina workshopspagina kleuradvies-steden Kleuradvies Groningen Kleuradvies Utrecht Kleuradvies Den Haag Kleuradvies Rotterdam Kleuradvies Amsterdam Zomertype kleding Zomertype Make-up Zomertype Sieraden

 


 

Kleuradvies kleding en presentatie- Vind informatie, tips, workshops, adressen in omgeving Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Den Bosch, Enschede, Zwolle , Groningen, Winschoten, Leeuwarden en meer steden..

 


Wil je een kleuradvies doen voor kleding en je (persoonlijke) presentatie?
Wij zetten ins and outs over kleuradvies, tips en adressen van consulenten op een rij.

 


Stof en materiaal keuzes:

Wat doet:

  • een glanzende stof?

Glans effecten geven diepte aan de kleuren en geven allure aan soepele stoffen. Stijve stoffen kunnen gaan glimmen. Glans is luxe, glimmend staat snel gelijk aan "goedkoop", dus wees in een zakelijk setting voorzichtig met een glimmende jas of een glimmende tas. Uizonderingen daarop zijn kleine assessoires uitgevoerd in lakleer.

  • Een matte stof?

Een matte stof weerkaatst geen licht. Hierdoor kunnen kleuren niet stralen. Matte stoffen zijn dus zelden heel helder van kleur en kunnen sneller "vaal" lijken. Matte stoffen worden mooi in donkere tinten.
Tip: Een print vervaagt sneller dan een door en door gekleurde stof. Wil je een luxe uitstaling? Kies dan een matte stof met de kleur erin geweven inplaats van erop gedrukt. Je kunt een door en door gekleurde stof herkennen aan de achterkant: deze heeft dezelfde kleur als de voorkant. Een print heeft een lichte achterkant.

 

  • Een soepele stof?

Soepele stoffen volgen het lichaam gemakkelijk en dat geeft een sexy uitstraling. In een zakelijke omgeving kan dat voor een vrouw in haar voordeel werken. Maar je moet natuurlijk wel goed doseren. Een soepele blouse bij een eenvoudig klassiek mantelpak doet het prima en ook een mooi vallend jurkje werkt in je voordeel als je een natuurlijk type bent.
Heb je in je baan veel internationale contacten? Doseer soepele stoffen goed.

 

  • Een stijve stof?

Stijve stoffen geven structuur aan het model. Hierdoor kan worden gespeeld met de contour: de ontwerper kan het silhouet gemakkelijk verbreden of versmallen. De sfeer van stijve stoffen is onpersoonlijk omdat de aandacht niet naar lichaamsvormen gaat. In een zakelijke omgeving wordt de onpersoonlijke, objectieve houding gewaardeerd als professioneel. Maar: vrouwelijke kwaliteiten worden ook steeds meer gewaardeerd in de maatschappij, en de persoonlijke benadering krijgt meer respect.
De tijd dat je gestructureerde kleding van stijve stof moet dragen om professioneel gewaardeerd te worden is voorbij, maar ook daarin zijn uitzonderingen.

  • Heldere kleuren?

Heldere kleuren staan fris en dynamisch, en trekken de aandacht. Deze kleuren springen in het oog, je moet dus heel zeker weten dat ze jou goed staan. Want je wilt onthouden worden om je kwaliteit, niet om je opvallende kleding.

  • Matte kleuren?

Matte kleuren gedragen zich goed als achtergrond voor een heldere kleur. Moet je efficiënt inkopen of inpakken? Gebruik je matte kleuren als basis voor het grote deel van je kleding en zorg ervoor dat je de sprekende kleuren dicht in de buurt van je gezicht draagt. Kies 1 kleur die je kunt gebruiken als een rode draad in je garderobe en zorg dat alles daarmee matcht.

  • Polyester?

Polyester maakt een stof vormvast: kreukels herstellen en het model zakt niet uit.Polyester ademt niet en dit maakt kleding met in het label "100% polyester" benauwd om het dragen.
Deze kleding is gemakkelijk in de was: snel droog en kreukvrij, maar wordt ook snel statisch. En trekt daarmee vuil aan of kan gaan kleven aan andere kleding.

  • Katoen?

Katoen is net als linnen, wol en zijde een natuurlijke vezel. Voordelen van deze vezels zijn dat ze ademen en vaak een mooie valling geven aan kleding.
Natuurlijke vezels geven altijd een groot draagcomfort maar zijn kwetsbaar in de was.
Nadelen zijn: gevoelig voor krimp en weinig vormvast.

  • Viscose?

Viscose wordt net als papier gemaakt van cellulose. We onderscheiden: garen gemaakt van vezels en garen gemaakt in een filament: lange ononderbroken draden. Vezels geven de stof een zacht en open structuur zoals bij katoen, wol en linnen.
Filament geeft stof een glanzend en gesloten uiterlijk zoals bij zijde.

Viscose wordt in beide vormen toegepast. En benadert in vezel structuur de kwaliteit van een natuurlijke vezel maar heeft in filament de eigenschappen van een synthetische stof zoals polyester.
Viscose is kwetsbaar in de was: het garen verzwakt als het nat wordt.

Wat betekent Cool Wool?
Dit is een beschermde naam van een lichte wollen stof.

Deze stof wordt gemaakt van hele fijne hoogwaardige garens van het Merino schaap.
Cool wool heeft ook in warme zomer dagen een hoog draagcomfort omdat deze altijd koel aanvoelt. De stof kun je iedere seizoen dragen, is kreukvrij en gemakkelijk in onderhoud. Een aanrader voor de kwaliteits kleding!

Meer weten over:

Wat communiceert een kleur ?

Kleuradvies en etiquette ?


Zakelijk of persoonlijk?
Zakelijk advies kan een bedrijfspresentatie, bedrijfsscan of teamanalyse betreffen.
Persoonlijk advies (ook voor mannen) kun je aanvragen in de vorm van een kleurenadvies, gecombineerd met stijladvies, image- of personal branding consult.

KLEURCONSULENTEN VINDEN

Kijk voor onze aanraders in:
Rotterdam, Amsterdam, Den Haag,
Utrecht, Amersfoort
Den Bosch, Zwolle
Groningen Winschoten of Leeuwardenkleurenwaaier en doek